Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Trainer

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken

Een trainer is iemand die zich op professionele basis bezighoudt met de prestaties van een combinatie. Een trainer richt zich vooral op de fysieke prestatie en let minder op de geestelijke en emotionele ondersteuning gerelateerd aan een prestatie. Een (mental) coach let juist meer op deze aspecten van het trainen.

Een trainer richt zich meestal op het verbeteren van sportieve prestaties van een combinatie. Om de hoogste prestaties te bereiken en te behouden richt een trainer zich op de optimale conditie van ruiter en paard. Een trainer ontwikkelt vaak een specifiek trainingsprogramma, dat kan bestaan uit oefeningen, een dieet, een verandering in het gedrag van zijn trainee of een combinatie daarvan. Maar bijvoorbeeld ook de verzorging van het paard (stalmanagement). De trainer moet zich daarom verdiepen in zijn pupil en in het paard en de combinatie samen om de combinatie tot een optimale prestatie te laten komen.

Verschil trainer en instructeur

Een instructeur geeft vaak 1 of 2 keer per week les en helpt de combinatie met het beter gaan beheersen van het paardrijden. Een trainer is dagelijks bezig met het begeleiden van de combinatie en heeft ook invloed op de voeding, het stalmanagement, wedstrijdplanning enzovoort van de combinatie.

Bronnen, referenties en/of voetnoten

Bij dit artikel zijn nog geen bronnen vermeld of is de bronvermelding niet op de juiste manier gebeurd. Als je dit wilt verbeteren kun je op bewerk klikken.