Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Voorbehoud bij medische informatie

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken

Bokt Wiki geeft geen diergeneeskundig advies!

Houd daarom bij het lezen van de artikelen over medische en diergeneeskundige zaken rekening met de volgende punten:

  • We kunnen niet garanderen dat de informatie juist en volledig is.

De Bokt Wiki ontstaat uit bijdragen van vrijwilligers die vanuit hun kennis en ervaring juiste en objectieve informatie willen verstrekken. Houd er rekening mee dat niet (altijd) bekend is of de auteurs over gekwalificeerde medische kennis beschikken. De artikelen kunnen anoniem, en soms vanuit onbekende motieven gewijzigd worden. Er kunnen onder dierenartsen nieuwe feiten en inzichten bekend zijn die in deze artikelen (nog) niet voorkomen. Beschouw de artikelen in de Bokt Wiki nooit als enige of als zonder meer gezaghebbende bron van informatie over gezondheid en ziekte van uw paard.


  • De artikelen in de Bokt Wiki zijn geen vervanging voor een consultatie bij een dierenarts.

De teksten in de Wiki artikelen mogen nooit een vervanging zijn voor het onderzoek van uw paard en de symptomen door een dierenarts. De Bokt Wiki kan algemene kennis en begrip bieden tot op zekere hoogte, maar houd er rekening mee dat de medische artikelen niet bedoeld zijn voor 'zelfonderzoek', voor het stellen van een diagnose of om een behandeling te kiezen. De artikelen zijn geschreven om medische kennis op een overzichtelijke, begrijpelijke en interessante manier beschikbaar te stellen aan een breed lezerspubliek.


  • Experimenteer niet met geneesmiddelen.

Geef een paard nooit op eigen initiatief geneesmiddelen of alternatieve medicatie zonder dat deze zijn voorgeschreven door een erkende dierenarts. Verander ook nooit zelf de dosering van de voorgeschreven medicijnen.

Bron