Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Zandbak2

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken


Welkom op de Bokt Wiki

In de Wiki vind je veel informatie over paarden en alles wat daarmee te maken heeft. Met jouw hulp maken we er het meest complete naslagwerk op paardengebied van!

Foto van de week

Krauwen2.jpg
LieV veulen!!!

Wist je dat?


Hoe werkt de Wiki?

Meer weten over wat de Wiki precies is en hoe je kan vinden wat je zoekt? Lees meer!

Helpen met de Wiki?

Wil je meewerken aan de Wiki door jouw kennis van paarden en zaken die ermee te maken hebben te delen? Graag! Hier vind je alles wat je moet weten.

Focus op:

Renpaarden tijdens de race

Renpaarden zijn de paarden die voor de rensport gebruikt worden. Over het algemeen wordt met de term Engelse volbloed paarden bedoeld, aangezien de meeste races voor dat ras georganiseerd worden. Maar er wordt ook geracet met andere rassen. In Nederland bijvoorbeeld, worden ook ook aparte races voor Arabische volbloedpaarden georganiseerd op Duindigt. En de Quarter ontleent zijn naam aan de 'quarter mile races' waarin het ras uitblinkt.

Geschiedenis

In Engeland werden al in de 17de eeuw paarden rennen georganiseerd. Echter vonden ze de paarden destijds niet snel genoeg. Daarom besloot men 3 arabische hengsten te importeren. Deze zouden aan de wieg staan van een nieuw ras: De Engels Volbloed. In 1793 werd het Engels volbloedstamboek opgericht. De Engels volbloed wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt als renpaard en wordt beschouwd als het snelste ras op deze aardbol. Lees verder